«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή και ταυτίζονται μ’ αυτόν» (audio)

Ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος Τύπου, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στα σχόλια για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είπε πως «ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας δημιουργεί έναν κύκλο συζητήσεων», τόνισε όμως πως το μείζον είναι ότι εχθές είχαμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία της τελευταίας δεκαετίας. Αυτό όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης είναι μήνυμα ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκεται απέναντι στις λογικές του αυταρχισμού, της καταστολής και της ανάδυσης ακροδεξιών φωνών. Κάτι που χαρακτήρισε ελπιδοφόρο, «παρά το κλίμα τρομολαγνείας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες».
Σχετικώς με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μεγάλη σημασία στην ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86 (περί ευθύνης υπουργών),για να μην επιτραπεί καμμία διαδικασία παραγραφής σε σύντομο χρόνο, της διαλεύκανσης υποθέσεων δωροδοκίας πολιτικών. Στην ερώτηση γιατί αντιδρούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ο κ. Χαρίτσης απάντησε πως είναι «απολύτως σαφές, ότι ειδικά ενόψει της διερεύνησης του σκανδάλου Νοβάρτις, η επιλογή που κάνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συνιστά προφανή απόπειρα συγκάλυψης».
Για τις εξελίξεις στην Προανακριτική επιτροπή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος «παραμένουν μέλη της επιτροπής και θα κρίνουμε πότε πρέπει να επιστρέψουν στις συνεδριάσεις». Είδαμε την απίστευτη υποκρισία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που στην αίτηση εξαίρεσης τριών άλλων βουλευτών για το ίδιο ζήτημα χρησιμοποίησαν δύο μέτρα και δύο σταθμά και αποφάσισαν διαφορετικά, υπογράμμισε. Σχολιάζοντας μάλιστα την κατάθεση του κ. Φρουζή, που είπε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν τα κέρδη της εταιρίας του, ο κ. Χαρίτσης απάντησε είπε πως ως κατηγορούμενος είναι λογικό να επικαλείται διάφορα, τα στοιχεία  που δημοσιοποιήσαμε όμως, δείχνουν ότι τα έσοδα της Νοβάρτις μειώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.
Επέκρινε μάλιστα την αποδοχή κάποιων δηλώσεων του κ. Φρουζή από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή και ταυτίζονται μ’ αυτόν» και υπογράμμισε πως κατά δήλωση του ιδίου, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κάνει αίτηση να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία και αυτό θα γίνει είπε ο κ Χαρίτσης με βάση την διάταξη που ψήφισε την προηγούμενη Τετάρτη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.
Τέλος, ο κ. Χαρίτσης επιφυλάχθηκε να κρίνει τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό μέχρι να παρουσιαστούν συγκεκριμένα, σημείωσε όμως, πως όπως και στα εργασιακά έτσι και στο ασφαλιστικό φαίνεται ότι η μεσαία τάξη δεν θα επωφεληθεί καθόλου από τις ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση. «Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα φέρουν» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.grΠηγή ert.gr