Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ υποκινήθηκε από την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενος στις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Πασινιάν καταγγέλλει ότι προκλήθηκαν από την “ενεργή δέσμευση” της Τουρκίας υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν “πόλεμο τρομοκρατίας εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του”.

“Χωρίς την ενεργή δέσμευση της Τουρκίας, αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε αρχίσει. Μολονότι είναι αληθές ότι οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν προωθούσαν ενεργά, αυτά τα τελευταία 15 χρόνια, μια πολεμοχαρή ρητορική, η απόφαση να κηρύξουν τον πόλεμο υποκινήθηκε από την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας”, είπε ο Νικόλ Πασινιάν.

Click4more: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας επίθεση του Αζερμπαϊτζάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ωστόσο “πεπεισμένος” ότι η Ρωσία θα προστρέξει σε βοήθεια αν η χώρα του δεχθεί ευθέως επίθεση από τους Αζέρους. “Είμαι πεπεισμένος ότι, αν το απαιτήσει η κατάσταση, η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Μόσχας και Γερεβάν.

Ο Πασινιάν είπε, επίσης, ότι είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις για να διευθετηθεί το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, εφόσον όμως το Αζερμπαϊτζάν πράξει το ίδιο. “Οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται με βάση τις αμοιβαίες παραχωρήσεις. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ και η Αρμενία είναι έτοιμες (σ.σ. να κάνουν) τις ίδιες παραχωρήσεις με εκείνες που θα κάνει το Αζερμπαϊτζάν”, τόνισε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ναγκόρνο Καραμπάχ: “Πόλεμος τρομοκρατίας που υποκίνησε η Τουρκία” καταγγέλλει ο Πασινιάν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr