Νέα ρεκόρ κρουσμάτων σε ΗΠΑ, Ινδία, Γαλλία, Βραζιλία

Την τρομακτική πρόβλεψη ότι οι θάνατοι από την πανδημία στις ΗΠΑ ενδέχεται να φτάσουν τις 410.000 τον ερχόμενο Ιανουάριο, έκανε το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, κι ενώ η χώρα μετρά ήδη περίπου 188.000 θύματα και 6,2 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στη Γαλλία, καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ σχεδόν 9.000 νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, όπως και στην Ινδία με πάνω από 86.000 περιστατικά, ενώ υψηλά παραμένουν τα καθημερινά νούμερα και στη Βραζιλία, με 51.000 κρούσματα και 900 θανάτους.

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ινδία μετά την αύξηση ρεκόρ που καταγράφηκε για μία ακόμη ημέρα σήμερα, καθιστώντας τη χώρα την τρίτη που περνά το όριο αυτό, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Σήμερα καταγράφηκαν στην Ινδία 86.432 νέα κρούσματα Covid-19, ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό στη χώρα ανέρχεται σε 69.561.

Στη Γαλλία καταγράφηκαν χθες Παρασκευή σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, νέο ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας επεσήμαναν ότι εντοπίστηκαν 8.975 νέα κρούσματα Covid-19, σχεδόν 1.500 περισσότερα από τις 31 Μαρτίου όταν είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ (7.578) κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία. Η άνοδος των κρουσμάτων, που οφείλεται εν μέρει στη διεξαγωγή περισσότερων διαγνωστικών τεστ, οδήγησε περισσότερα από δέκα σχολεία να κλείσουν, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα ήταν 6.011, την ώρα που στις 27 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά την άρση του δίμηνου lockdown στη Γαλλία, ήταν μόλις 272.

Στις ΗΠΑ, η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορονοϊού σε απόλυτα μεγέθη ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 187.791, ενώ επιβεβαιώθηκαν 50.663 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 6,22 εκατομμύρια. Ειδικοί του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προειδοποιούν ότι είναι ενδεχόμενο ο απολογισμός της πανδημίας να έχει φθάσει τους 410.000 νεκρούς την 1η Ιανουαρίου 2021, επισημαίνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, εξαιτίας του ότι επίκειται η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο.
Εν τω μεταξύ, κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα μεταξύ μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan. Ωστόσο όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του 7ου στόλου του αμερικανικού ΠΝ, Ριάν Μάμσεν, κανένας από τους ναύτες δεν χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο, και πρόσθεσε ότι «διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί η προέλευση της μόλυνσης».

Στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν ακόμη 522 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 6.196 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε έτσι τους 66.851 νεκρούς επί συνόλου 623.090 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Η Βραζιλία κατέγραψε ακόμη 907 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 51.194 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.

Στη Λιβύη, το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 672 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό στην εμπόλεμη χώρα ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έφθασε έτσι τους 16.445. Το ίδιο διάστημα, άλλοι οκτώ ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 262 επισήμως. Στον αντίποδα, ακόμη 54 ασθενείς κρίθηκε ότι έχουν αποθεραπευθεί, με το σύνολό τους να φθάνει τους 1.910.

www.ert.grΠηγή: ert.gr