Κοντά στις 22:00 της Τρίτης εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά, που εκτιμήθηκε αρχικά ότι παίρνει διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας κοντά στην κοινότητα Κορυφής.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Π.Υ. από το Νομό Ηλείας.

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει δύο μέτωπα σε δύσβατα σημεία, χωρίς να απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης από δύο έως τέσσερα μποφόρ.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά και πέρυσι τον Ιούλιο.

Στο μεταξύ, 65 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, με την πιο επικίνδυνη να είναι αυτή στο Πόρτο Γερμενό.

Εκκενώθηκε προληπτικά ο Μύτικας και δόθηκε εντολή στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την Ψάθα. Στην περιοχή επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των Ρουμάνων πυροσβεστών. Η εικόνα, πάντως, είναι καλύτερη, καθώς μειώθηκε η ένταση των ανέμων.

Οι αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν έναν ύποπτο για εμπρησμό. Πρόκειται για έναν Ουκρανό που εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και στην κατοχή του βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό.

Στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στη Τζιά, το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, στην περιοχή Χάλαρα, και καίει χαμηλή βλάστηση.

Στη Φωκίδα, αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στο Σερνικάκι, αλλά γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο.

Πηγή: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ρεπορτάζ: Χρίστος Πλευριάς

www.ertnews.grΠηγή ert.gr