Νέα καταγγελία για απόπειρα βιασμού από γνωστό ηθοποιό

Νέα καταγγελία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατά πασίγνωστου ηθοποιού. Η γυναίκα, απόφοιτη δραματικής σχολής που σήμερα εργάζεται σε εκδοτικό οίκο, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την απόπειρα βιασμού, όπως υποστηρίζει, εναντίον της στο σπίτι του ηθοποιού στα τέλη της δεκαετίας του 80’.

«Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρα και με έριξε επάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ, όμως με είχε ήδη ακινητοποιήσει πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντας μου ότι δεν μπορούσα να φύγω έτσι», αναφέρει η πρώην ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την 5η κατά του ίδιου ηθοποιού, περιγράφεται η προσπάθεια της να ξεφύγει.

«Τον παρακαλούσα να σταματήσει. Απαξίωσε τα συναισθήματα μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει. Αντιστάθηκα όσο μπορούσα και απέφυγα τον βιασμό… Απελευθερώθηκα από τα χέρια του και έφυγα τρέχοντας», δηλώνει η πρώην ηθοποιός.

Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν μίλησε γιατί φοβόταν ότι θα κατηγορήσουν εκείνη, ότι το προκάλεσε επειδή πήγε στο σπίτι του.

Ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού θα πάρει στα χέρια του, τις καταγγελίες τη Δευτέρα το πρωί από το Σωματείο των Ηθοποιών.

Ανοίγουν οι φάκελοι

Με το χώρο του θεάτρου να ταράσσεται συθέμελα από τις δεκάδες καταγγελίες και τους φακέλους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών να ανοίγουν, ο πρόεδρος του σωματείου Σπύρος Μπιμπίλας θα καταθέσει τη Δευτέρα με τη θεσμική του ιδιότητα στην εισαγγελία πρωτοδικών. Έχει κληθεί να παραδώσει όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ

Στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι να διευρύνουν την έρευνα αναζητώντας πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά, δηλαδή δεν έχουν παραγραφεί.

Την ίδια ώρα αναμένονται και νομοθετικές παρεμβάσεις για τα ζητήματα παραγραφής αλλά και αυστηροποίησης των ποινών όταν το θύμα είναι ανήλικο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

www.ert.grΠηγή ert.gr