Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε την Πέμπτη το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων της, τα οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό κλειστά εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας COVID-19.

Την Πέμπτη, η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων.

Έτσι, οι πλήρως εμβολιασμένοι Νεοζηλανδοί θα μπορούν να επιστρέψουν από την Αυστραλία αργότερα αυτόν τον μήνα. Θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους, αλλά δεν χρειάζεται να παραμείνουν σε κρατικές μονάδες καραντίνας. Οι Νεοζηλανδοί που επιστρέφουν από άλλες χώρες θα μπορούν να το κάνουν δύο εβδομάδες αργότερα.

Οι εμβολιασμένοι ξένοι ταξιδιώτες και ορισμένοι ειδικευμένοι εργαζόμενοι μπορούν να έρθουν στη χώρα από τις 13 Μαρτίου, ενώ έως και 5.000 αλλοδαποί φοιτητές θα μπορούν να εισέλθουν από τις 12 Απριλίου.

Οι τουρίστες από την Αυστραλία και άλλες χώρες χωρίς βίζα θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα τον Ιούλιο και σε ταξιδιώτες από τον υπόλοιπο κόσμο, από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το σχέδιο.

Όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες, ανακοίνωσε η Τζασίντα Άρντερν.

Η ανακοίνωση είναι μια σημαντική αλλαγή για τη Νέα Ζηλανδία, η οποία έχει επιβάλει μερικούς από τους πιο σκληρούς κανόνες συνόρων στον κόσμο σε μια προσπάθεια να ελέγξει τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr