Μ. Χρυσοχοΐδης: «Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν μια κανονική γειτονιά»

«Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν μια κανονική γειτονιά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην Καθημερινή.

Όπως λέει η ταυτότητα και η ιστορία της περιοχής δεν απειλούνται από το «σπάσιμο του άβατου» αλλά από τους ναρκέμπορους, τη βία και την ανομία.

Για τα θέματα αστυνόμευσης λέει ότι προσελήφθησαν 1.500 νέοι ειδικοί φρουροί προκειμένου «όλες οι γειτονιές, όχι μόνο το κέντρο, αλλά όλη η Αττική, όλη η Ελλάδα να έχουν τη φύλαξή τους».

Σχετικά με την κατάργηση του ασύλου, διευκρινίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης, πως «η μόνη δουλειά που έχει η αστυνομία στα πανεπιστήμια είναι όταν υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα» και ότι «η εφαρμογή του νόμου δεν αναστέλλεται επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις». Παράλληλα, δηλώνει έτοιμος να «βοηθήσει τα Ιδρύματα να αναλάβουν τη φύλαξη και την ασφάλεια των χώρων τους».

Τέλος, χαρακτηρίζει «κορυφαίο ευρωπαϊκό πρόβλημα» το προσφυγικό – μεταναστευτικό και εκφράζει την πεποίθηση ότι «το θέμα θα το λύσει η Ευρώπη και όχι μόνη της η Ελλάδα».

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr