Μ. Γιαννακάκη: Ολοκληρωμένο σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (audio)

Για ένα ολοκληρωμένο, πλέον, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού εκσυγχρονισμένο και πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς συμβάσεις έκανε λόγο η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Η κα Γιαννακάκη μίλησε για θεσμικές παρεμβάσεις που αλλάζουν το τοπίο στην διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού στη χώρα μας όπως τα «σπίτια του παιδιού», τα οποία διασφαλίζουν την ταχύτερη και ασφαλέστερη και για την ψυχική υγεία των κακοποιημένων παιδιών διαδικασία κατάθεσης τους στη δικαιοσύνη. Επίσης η κα. Γιαννακάκη επικεντρώθηκε και στην υπό επεξεργασία αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου, που θα λύσει χρόνια προβλήματα που αφορούν επίσης τα δικαιώματα των παιδιών όπως τα ζητήματα της επιμέλειας τέκνων μετά από διαζύγιο.

Τέλος η κα Γιαννακάκη επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι με το σχέδιο αυτό δράσης όχι μόνο να ξεκινήσει μία περίοδος που τίθενται οι βάσεις για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων, στοχευμένων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων μετά από πολλά χρόνια ανεπαρκούς πολιτικής αλλά παράλληλα και να βελτιωθεί ο συντονισμός των συμπληρωματικών δράσεων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

www.ert.grΠηγή ert.gr