Μ. Βορίδης στο Α’ Πρόγραμμα: Η αντοχή του συστήματος υγείας κριτήριο για τη λήψη μέτρων

«Κρίσιμο μέγεθος για να παίρνουμε περιοριστικά μέτρα είναι πόσο αντέχει το σύστημα υγείας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Αναφερόμενος στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας ο κος Βορίδης είπε: «Πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο και πρέπει να πειστεί το σύνολο του πληθυσμού να εμβολιαστεί και ειδικά οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με νοσούντες».

Για προσλήψεις στο δημόσιο

«Κάνουμε ετήσιο κρατικό προγραμματισμό προσλήψεων για όλους τους φορείς. Θα αποφασίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπ. Οικονομικών και τις δημοσιονομικές ανάγκες. Μετά θα σηκώνεται η προκήρυξη που θα οδηγεί σε πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό. Αυτόν τον οργανώνει ο ΑΣΕΠ και θα γίνεται μια φορά το χρόνο, εάν χρειαστεί και δύο. Η αναλογία 1 προς 1».

Για εκλογικό σύστημα

«Το εκλογικό σύστημα των ευρωεκλογών είναι υπό συζήτηση. Πρέπει να αρχίσουμε να επανεξετάζουμε κατά πόσο αποδίδει το σύστημα του σταυρού. Είναι πολύ μεγάλη η δεξαμενή των ψηφοφόρων για να πει κανείς ότι οργανώνει μία εκστρατεία και δημιουργεί πλεονέκτημα σε αυτούς που έχουν αναγνωρισιμότητα στον πληθυσμό. Αυτές οι υποψηφιότητες έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες».

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

www.ert.gr



Πηγή ert.gr