Αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, έχει λάβει εδώ και μερικές ημέρες το λιμεναρχείο Μυκόνου.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι στο λιμάνι της Μυκόνου, εκεί που κάθε χρόνο καταφθάνουν χιλιάδες επιβάτες, οι οποίοι συνήθως συνωστίζονται κατά την διάρκεια της αποεπιβίβασης θα μιλούσαμε τώρα για ευλαβική… σειρά και αποστάσεις ασφαλείας.

Το δρόμο της φυγής διαλέγουν οι εργάτες και οι εργολάβοι του νησιού μετά την αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ (03-04-2020) αναχώρησαν με το Blue Star Delos για Πειραιά, 340 επιβάτες και 70 οχήματα.

Όπως θα δείτε παρακάτω τηρούνται κατά γράμμα όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό και τη δημόσια υγεία από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, στις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες εφαρμόζονται ευλαβικά και στην Μύκονο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, με στόχο την καλύτερη ασφάλεια όλων.

Το βίντεο από την τελευταία άφιξη του Blue Star Delos στο λιμάνι της, δείχνει τον τρόπο επιβίβασης των ταξιδιωτών, οι οποίοι εισέρχονται εντός του πλοίου ένας – ένας, διατηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός ή να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Πηγή: cyclades24.gr

To άρθρο Μύκονος: Η στιγμή της επιβίβασης στο Blue Star Delos! Έτσι έφυγαν εργάτες και εργολάβοι (Φωτό) δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr