Μπαρνιέ: Εποικοδομητική η Μέι αλλά θέλουμε περισσότερη σαφήνεια

Περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις ανακοινώσεις της Τερέζας Μέι ζήτησε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ που ωστόσο επαίνεσε την πρωθυπουργό της Βρετανίας για το «εποικοδομητικό πνεύμα» που επέδειξε στην ομιλία της σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο.

Η ομιλία «δείχνει μια προθυμία να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, αφού ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας» ανέφερε ο Μπαρνιέ σε ανακοίνωσή του. «Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού Μέι είναι ένα βήμα προς τα εμπρός αλλά τώρα θα πρέπει να τις μεταφράσουμε σε μια συγκεκριμένη διαπραγματευτική θέση της βρετανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ο Μπαρνιέ, που διαπραγματεύεται με το Λονδίνο εκ μέρους των 27 άλλων κυβερνήσεων της ΕΕ, σημειώσε ότι η Μέι δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των μελλοντικών σχέσεων της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να συζητηθεί περαιτέρω η δήλωση της Μέι ότι η Βρετανία αναγνωρίζει πως καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα στον προϋπολογισμό της Ένωσης ή να λάβει λιγότερα λόγω του Brexit.

Πρόσθεσε ότι το αίτημα της Βρετανίας για διετή περίοδο προσαρμογής μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, κατά την οποία το Λονδίνο θα διατηρήσει την πρόσβασή του στην ενιαία αγορά, θα μπορούσε να συζητηθεί μόλις υπάρξει κάποια συμφωνία γύρω από τις αρχές του διαζυγίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Μπαρνιέ: Εποικοδομητική η Μέι αλλά θέλουμε περισσότερη σαφήνεια