Η Εύα, η διαγωνιζόμενη κουρδικής καταγωγής που έφτιαξε ατζέμ πιλάφ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Master Chef -αφού οι κριτές της την πέρασαν από 40 κύματα- έχει ένα μικρό μυστικό.

Στην πραγματικότητα είναι μικρό αλλά όχι μυστικό, καθώς το γνωρίζουν οι καλοφαγάδες της Αθήνας και κυριολεκτικά κάνουν ουρές. Στην οικογένειά της ανήκει ένα ανατολίτικο εστιατόριο -με το πιο ωραίο κεμπάπ που δοκιμάσατε ποτέ- στην καρδιά της Αθήνας.

Και όταν λέμε το πιο ωραίο, το εννοούμε (μια μόνο επίσκεψη θα σας πείσει). Πρόκειται για το «Μικρά Ασία» το λιλιπούτειο εστιατόριο κοντά στην πλατεία Αμερικής, που θεωρείται από τους απανταχού γευσιγνώστες ο ναός του κεμπάπ. Του αυθεντικού, αυτού του κεμπάπ που έρχεται από τα βάθη της Ανατολής και κουβαλάει την ιστορία μιας οικογένειας πολιτικών προσφύγων.

Ο Σινάν, πατέρας της Εύας και τελειόφοιτος Ιατρικής, ήταν ο πρώτος που ήρθε στην Ελλάδα. Λίγο αργότερα, τον ακολούθησε η Πολίτισσα σύζυγός του Τσιτσέκ. Το ζευγάρι έκανε δύο παιδιά, την Εύα και τον Φιντέλ και εργάστηκε σε διάφορες κουζίνες, μέχρι το 2000 που η οικογένεια άνοιξε το δικό της εστιατόριο.

«Μικρά Ασία» γράφει η πινακίδα του κεμπαπτζίδικου, που πρέπει να είσαι γνώστης για να το βρεις. 



Πηγή:bovary.gr