Μητσοτάκης-Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών (video)

«Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών και χρέος της διεθνούς κοινότητας αλλά και του ΝΑΤΟ είναι να ασκηθεί κάθε επιρροή ώστε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, για να μην κλιμακωθεί η αστάθεια και να αποφευχθούν απώλειες ανθρώπων και νέα ρεύματα προσφύγων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ

Σ’ ότι αφορά το μεταναστευτικό, σε ερώτηση της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ακόμη και στο νοτιοανατολικό τμήμα κι όχι μόνο στο βόρειο που βρίσκονται σήμερα τα έξι πλοία της συμμαχίας.

Στα Ελληνοτουρκικά, Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απάντησε «διπλωματικά», είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να πάρει θέση, μίλησε για διαφωνία στο θέμα της Κύπρου και της υφαλοκρηπίδας και τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής λύσης και σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως μίλησε ξεκάθαρα για την πολιτική των ίσων αποστάσεων, λέγοντας ότι οι ίσες αποστάσεις αδικούν την Ελλάδα που είναι θύμα παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου.

«Αυτοσυγκράτηση» συνέστησε στην Τουρκία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για την επίθεση στην Συρία και σημείωσε πως «το μείζον είναι πως θα είναι ο ένας στο πλευρό του άλλου στον πόλεμο κατά του ISIS και στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό του».

«Περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο . Δεν είναι ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση για διεθνή ζητήματα» πρόσθεσε ο γ. γ του ΝΑΤΟ για την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και την πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ στην πρακτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Για την Κύπρο τόνισε ότι είναι» σημαντικές οι προσπάθειες του ΟΗΕ να βρεθεί λύση» αλλά τόνισε πως ακόμη και «με ανεπίλυτη τη διαφορά προχωρήσαμε στην αντιμετώπιση από κοινού του μεταναστευτικού».

Πηγή:ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γ. Σιδέρης

www.ert.grΠηγή ert.gr