Μητσοτάκης με Τζινπίνγκ: Διεύρυνση συνεργασίας σε οικονομία, τουρισμό και πολιτισμό

Ενα νέο κεφάλαιο ξεκινά στις Ελληνο-κινεζικές σχέσεις με διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, σε καίριους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Κίνας.
Κίνα-Κ. Μητσοτάκης: Να αδράξουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το μέλλον (video)

«Η επίσκεψη αυτή δίνει νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κίνας και αναφέρθηκε ειδικά στην έκθεση της Σαγκάης, λέγοντας ότι «είναι ένα πρώτο βήμα για να ανοίξει η κινεζική αγορά στον υπόλοιπο κόσμο» και πρόσθεσε «η Κίνα επέλεξε την Ελλάδα να είναι η τιμώμενη χώρα και χαίρεται που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και επωφελείται από αυτή την ευκαιρία».

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε πως, ηγήθηκε της ελληνικής αποστολής των Ελλήνων επιχειρηματιών, μόλις τον τέταρτο μήνα της πρωθυπουργίας του, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία των διμερών σχέσεων, Ελλάδας και Κίνας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε επίσης ότι επί Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα έκανε άνοιγμα στην αγορά της Κίνας με την επένδυση της Cosco στον Πειραιά και αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκανε νωρίτερα στην έδρα της κινεζικής εταιρίας όπου και επιβεβαίωσε την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στη συγκεκριμένη επένδυση.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προσελκύσει ξένα κεφάλαια και να δημιουργήσει ευημερία για όλους τους Έλληνες με τρόπο βιώσιμο που σέβεται το περιβάλλον, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Σαγκάη.

«Κοινός μας στόχος είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης», τόνισαν από κοινού ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Cosco, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έδρα της κινεζικής εταιρείας στη Σαγκάη.

Από το βήμα του ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού φόρουμ, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στην κινεζική επιχειρηματική κοινότητα να επενδύσει στη χώρα μας.

Συμφωνία στρατηγικής σημασίας για την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάη από τον Ιούλιο του 2020 υπέγραψαν ο πρόεδρος των Κινεζικών αερογραμμών και ο ΓΓ Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr