Επίθεση στη Μόσχα για τους εκβιασμούς με όπλο το φυσικό αέριο και στην Άγκυρα για παρέμβαση στα ελληνικά πολιτικά πράγματα αλλά και για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. “Η Μόσχα επιθυμεί αστάθεια στην Ευρώπη και στις χώρες που αντιδρούν στα σχέδιά της”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι υψώνει αναχώματα στις αυξήσεις.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα», σημειώνοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπλήρωσε 6 μήνες και πως η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά 10 φορές.

Τόνισε πως η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του «δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση για την στροφή της Ευρώπης απέναντι στην ενεργειακή απειλή, λέγοντας ότι μετά από επτά μήνες έρχονται στις προτάσεις που είχε κάνει ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε υπομονή για την ανακοίνωση των μέτρων στη ΔΕΘ τονίζοντας ότι θα είναι «ζυγισμένα».

Περισσότερα σε λίγο

www.ertnews.grΠηγή ert.gr