Για τον Γολγοθά της οικογένειας και τα μαρτύρια που περνούσε ο ανήλικος γιος της μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η μητέρα ενός μαθητή που υπέστη βασανιστήρια στα χέρια των συμμαθητών του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει τέσσερα χειρουργεία στο χέρι.«Το 2016, δύο ημέρες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, στο δημοτικό σηκώθηκε ένας μαθητής που πήγαινε στο τζούντο και γύρισε τον αντίχειρα του παιδιού μου. Πήρα το παιδί μου από το σχολείο με κλάματα» αφηγήθηκε η μητέρα του παιδιού. Δυστυχώς το περιστατικό αυτό ήταν η αρχή συστηματικής ενδοσχολικής βίας που κορυφώθηκε με το σπάσιμο του χεριού του παιδιού.

Και όπως περιέγραψε η μητέρα του παιδιού, με την επάνοδό του στο σχολείο ο μαθητής συνέχιζε να δέχεται απειλές από το συγκεκριμένο συμμαθητή μέχρι που συνέβη το κακό και του έσπασε το χέρι.

«Είχα ενημερώσει το παιδί μου ότι αν τον χτυπούσαν να μη βγει έξω από το χώρο του σχολείου. Είχαν οι δάσκαλοι το παιδί με κρεμασμένο χέρι από τις 11 το πρωί και θέλανε να πουν ότι το συμβάν έγινε έξω από το σχολείο», κατήγγειλε η μητέρα του ανήλικου παιδιού.

«Υπάρχει ιστορικό στη ΓΑΔΑ για το περιστατικό που έκαναν τον προκρούστη στο παιδί μου δίπλα στις τουαλέτες», δήλωσε η μητέρα που υποστήριξε ότι τόσα χρόνια μετά και αφού το παιδί άλλαξε σχολικό περιβάλλον, εξακολουθεί και δέχεται απειλές από πρώην συμμαθητές του.

Δεν εξηγήθηκε κάτω από ποιες συνθήκες έσπασε το χέρι του παιδιού

Η Χρύσα Εψίμου, δικηγόρος της οικογένειας, εξιστόρησε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης η οποία δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για την οικογένεια του μαθητή.

«Το 2019 βγήκε μία εισαγγελική πρόταση που είχε απαλλάξει στην ουσία τους δασκάλους. Η γυναίκα δεν είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει (τα δικαστήρια), όμως ουδέποτε εξηγήθηκε κάτω από ποιες συνθήκες έσπασε το χέρι του παιδιού», ανέφερε η δικηγόρος.

«Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι από πλευράς διαδικασίας δεν έγιναν όλα σωστά», ανέφερε η κ. Εψίμου για την υπόθεση που ταλαιπωρεί ιατρικά ακόμη το νεαρό παιδί και έχει αφήσει αγιάτρευτες πληγές στον ψυχισμό των μελών της οικογένειας.

Δείτε επίσης:

www.ertnews.grΠηγή ert.gr