Μετακίνηση προσφύγων από τη Λέσβο με αρματαγωγά του Π.Ν

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης η διαδικασία επιβίβασης προσφύγων στα δύο πολεμικά αρματαγωγά πλοία. Ο στόχος είναι να μετακινηθούν 815 πρόσφυγες, από ευάλωτες ομάδες σε δομές.

Η διαδικασία της μετακίνησης 370 προσφύγων από τη Μόρια και 250 από τον Καρά Τεπέ ξεκίνησε περίπου στις 5 το απόγευμα, ενώ ας σημειωθεί ότι ο έλεγχος όσων επιβιβάζονται στο αρματαγωγό είναι εξονυχιστικός.

Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο λιμάνι και ξεκίνησε η γραφειοκρατική διαδικασία ταυτοποίησης και επιβίβασης που μέχρι τις 20:00 δεν είχε ολοκληρωθεί.

Μετά την αναχώρηση του πρώτου αρματαγωγού με 400 επιβαίνοντες, που αναμένεται να γίνει αργά απόψε το βράδυ με κατεύθυνση την Ελευσίνα, θα ακολουθήσει η επιβίβαση των υπολοίπων 215 που έχουν πιστοποιηθεί και οι οποίοι θα παραμένουν μέσα στο δεύτερο αρματαγωγό. Το πρωί θα ξεκινήσει η πιστοποίηση και των υπολοίπων 200.

Επίσης έχει προγραμματιστεί η μετακίνηση άλλων 60 αιτούντων άσυλο την ερχόμενη Κυριακή και 100 την Τετάρτη, αυτοί με το πλοίο της γραμμής και κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.

Ρεπορτάζ; Μυρσίνη Τζινέλλη

www.ert.grΠηγή ert.gr