Μειώθηκαν κατά 2,6 δισ ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών

Σημαντική μείωση κατά 2,6 δισ. ευρώ, σημείωσαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν το φετινό 9μηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, εξέλιξη που δείχνει αύξηση των εμπρόθεσμων πληρωμών από τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογη εικόνα στον βαθμό συμμόρφωσης προκύπτει και από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, με το ποσοστό της έγκαιρης καταβολής των υποχρεώσεων να έχει ανέβει στο 81,8%. Σε ό,τι αφορά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, τον Σεπτέμβριο ανήλθαν στα 104,9 δισ. ευρώ, με το πραγματικό υπόλοιπο να διαμορφώνεται τα 85,7 δισ., εαν εξαιρεθούν τα χρέη που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της ΤτΕ να ενεργοποιήσει σχέδιο για την αντιμετώπιση του 60% των κόκκινων δανείων, που εκτιμάται ότι θα αφήσει πίσω του το σχέδιο «Ηρακλής», γνωστοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή: ert.gr