Αν και το μαχητικό δεν έθεσε σε κίνδυνο το αεροπλάνο από τη Σερβία και εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα, ο Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει πληροφορίες από το ΝΑΤΟ.

Ένα στρατιωτικό μαχητικό φέρεται να πετούσε δίπλα στο αεροπλάνο της Air Serbia που ταξίδευε από τη Μόσχα στο Βελιγράδι, αλλά δεν υπήρχε κίνδυνος για τους επιβάτες. Τις πληροφορίες αυτές δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξή του στο RTS. Η πτήση καθυστέρησε περίπου τρεις ώρες και 20 λεπτά και ο ρωσικός εναέριος έλεγχος κοντά στα ρωσικά σύνορα με τη Λετονία προειδοποίησε το αεροπλάνο της Air Serbia να προσπαθήσει να αναγνωρίσει οπτικά το αεροπλάνο που ήταν δίπλα τους. Ήταν στρατιωτικό μαχητικό. Έμοιαζε περισσότερο με Phantom 15 ή Eurofighter σε γκρι χρώμα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ένα από τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ βρισκόταν στη ρωσική αεροπορική ζώνη, μόλις ένα χιλιόμετρο πιο κάτω από τη σερβική, και η ρωσική υπηρεσία που παρακολουθεί το αεροσκάφος μας ενημέρωσε σωστά ότι ένα άλλο αεροπλάνο ήταν δίπλα μας – είπε ο Βούτσιτς.

Ας δούμε ποιος προσποιείται ότι είναι έξυπνος για να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική αεροπορία και να θέσει σε κίνδυνο αμάχους εν κινήσει και γιατί προσποιείται ότι είναι έξυπνος. Ή μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά θα ήταν ωραίο να μας το πείτε, γιατί τώρα έχουμε τις ακριβείς συντεταγμένες για το πού εμφανίστηκε το αεροπλάνο – είπε. Οι πιλότοι δήλωσαν αργότερα σε μια αναφορά ότι ένιωθαν άβολα να πετούν σε τέτοιες συνθήκες και ότι θα πρέπει να εξεταστούν στο μέλλον πτήσεις υψηλού κινδύνου.

Πηγή: «Βραδινό φύλλο» της Κροατίας

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr