Σε κατάσταση «επανένταξης» βρίσκονται οι μαθητές του Δημοτικού μετά από τρία εξάμηνα καθεστώτος τηλεκπαίδευσης λόγω της πανδημίας. Είναι ενδεικτικό ότι οι μαθητές που σήμερα φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού δεν έχουν βιώσει καν την εκπαιδευτική διαδικασία, εξαιτίας του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» τα παιδιά έχουν πλέον ανάγκη από βοήθεια και στήριξη ούτως ώστε να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Παράλληλα, γονείς μαθητών της Γ’ Δημοτικού επισημαίνουν ότι τα παιδιά τους πορεύονται ξανά στο σχολείο με προβλήματα στη συμπεριφορά τους, αλλά και με διακριτές δυσκολίες στην μαθησιακή προσαρμογή τους.

Από την περσινή χρονιά προέκυψαν μεγάλες δυσκολίες στη διαδικασία αξιολόγησης και παρακολούθησης των παιδιών.

Η λογοθεραπευτής Ελευθερία Γεννούζη εξήγησε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες και ουσιαστικά οι ειδικοί επικεντρώνονται σε μαθησιακές δυσκολίες γιατί υπάρχει μεγάλο χάσμα με την περσινή τάξη λόγω της καραντίνας.

«Έχουν δυσκολία στο να αποστηθίσουν μεγάλα κείμενα όπως λ.χ. ιστορία και θρησκευτικά γιατί δεν έχουν δει πως να το κάνουν» λέει μεταξύ άλλων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι, επίσης, ότι πέρασαν πλέον δύο χρόνια χωρίς σχολική εκδρομή για τους μαθητές.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή

www.ertnews.grΠηγή ert.gr