Την παρέμβαση της πολιτείας στους τρόπους λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ζητούν η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, καθώς και άλλων φορέων του κλάδου αυτού, με βασικό επιχείρημα ότι το οργανωμένο σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, πρέπει να αποτυπωθεί και στο χώρο τους.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Καθώς δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι για αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας, οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές από όλη την Ελλάδα, ζητάνε την άμεση εφαρμογή στην κανονικότητα, δηλαδή, την κατάργηση του μέτρου του 50% – 50% της προσέλευσης για τους πωλητές και την απόσταση των 5 μέτρων από πάγκο σε πάγκο”.

Αυτό αναφέρουν σε επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση. Επίσης επισημαίνουν πως περιμένουν άμεση απάντηση προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Ήδη έχει συμφωνηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου να υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομοσπονδιών για να συζητηθεί και το θέμα αυτό.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στους κλειστούς χώρους των super markets και στο συνωστισμό στη Βαρβάκειο αγορά, σε αντιδιαστολή με τους ανοιχτούς χώρους των λαϊκών αγορών.

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr