Αυτό το γλυκό αν δεν το έχετε δοκιμάσει, πρέπει να το φτιάξετε γιατί είναι δροσερό, νόστιμο και απολαυστικό!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη γέμιση

400 γρ. ρικότα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. μασκαρπόνε

200 γρ. ζάχαρη άχνη

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, προαιρετικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

30 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. κανέλα

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. ηλιέλαιο

60 γρ. μαυροδάφνη

1 αβγό, μεσαίο

αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretikis.com





Πηγή:gossip-tv.gr