ΛΑΡΚΟ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της μόνιμης κατοικίας τους, μετά την πολύωρη απολογία τους σε εισαγγελέα και ανακρίτρια, αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε εκ των κατηγορούμενων για το τραγικό δυστύχημα, που συνέβη την Τετάρτη 6/11 στη ΛΑΡΚΟ, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 55χρονος συνάδελφός τους, πατέρας τριών παιδιών. Στον τεχνικό ασφαλείας δεν επεβλήθη περιοριστικός όρος.

Για προβληματική εταιρία εδώ και πολλά χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Α` Πρόγραμμα.

Τη βαθιά οδύνη για τον άδικο χαμό του εργαζόμενου στην εταιρία ΛΑΡΚΟ, στις 6/11, εκφράζει η Διοίκηση των ΕΑΣ (Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή του συνανθρώπου μας, θέτει επιτακτικά το διαρκές μέλημα που οφείλουν να έχουν άπαντες εντός των εργασιακών χώρων αλλά και από πλευράς της Πολιτείας, για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η Διοίκηση των ΕΑΣ, αναγνωρίζει τις ειδικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα Εργοστάσια που πραγματοποιούνται χημικές και μεταλλουργικές διεργασίες και επί τούτου έχει επιμείνει στην καταβολή του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού Επιδόματος Εργασίας, στους εργαζόμενους εντός αυτών.

Όμως κανένα επίδομα δεν υποκαθιστά τη ζωή και δεν μειώνει τον κίνδυνο.

Για αυτό, τόσο εκείνοι που είναι επιτετραμμένοι από την ιεραρχία και το νόμο για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να είναι σε διαρκή θετική εγρήγορση. Κάθε υπόδειξη που γίνεται ένθεν κακείθεν, θα πρέπει να αξιολογείται υπεύθυνα, με σεβασμό και να αντιμετωπίζεται με διαφάνεια και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Θερμά συλλυπητήρια από άπαντες στα ΕΑΣ, προς την οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του εκλιπόντος».

Σχετική είδηση: Καταθέτουν οι συλληφθέντες για το δυστύχημα στην ΛΑΡΚΟ (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr