Λέσβος: 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός από κατοίκους στο Μανταμάδο (video)

Στη Λέσβο, 24ωρο συμβολικό αποκλεισμό του Μανταμάδου πραγματοποιούν σήμερα κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στην επίταξη χώρων και στην κατασκευή νέων δομών στο νησί.

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας απαντούν οι νησιώτες στις επιτάξεις ενώ συνεχίζεται η αναστάτωση. Σε επιστολή με σχετικό φωτογραφικό υλικό που απεστάλη σήμερα από την Κοινότητα του Μανταμάδου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας.

«Μεταφορά έχει γίνει και αποσυμφόρηση των νησιών έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες. Σχεδόν 20.000 άνθρωποι οι οποίοι είχαν άρση γεωγραφικού περιορισμού μετακινήθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα. Κάναμε μετακινήσεις στην ενδοχώρα. Οι μετακινήσεις που αφήνουν χώρο καλύπτονται όπως σας είπα από τους διακινητές που λένε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες πηγαίνετε απέναντι γιατί τώρα έχει χώρο. Η Κυβέρνηση δεν κάνει κυνήγι μαγισσών, όμως επιβάλλεται να ελέγξει ποιες ΜΚΟ παράγουν έργο, έχουν διαφάνεια στη λειτουργία τους και ποιες όχι», επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος .

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Σχετική είδηση: Μεταναστευτικό: Εντός Φεβρουαρίου η συνάντηση Μηταράκη με Περιφερειάρχη-Δημάρχους του Β.Αιγαίου (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr