Να κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέρος ζητά ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας. Οι έκτακτες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο νησί, τόσο στο οδικό δίκτυο και τους αγροτικούς δρόμους, όσο και σε καταστήματα, οικίες, αγροτικές καλλιέργειες αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες.

Ως εκ τούτου, ο κ. Κόλιας ζητά από την πολιτεία να θέσει άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να προχωρήσουν και έκτακτες επιχορηγήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Εκτιμώ ότι με τη βοήθεια του κράτους, οι υλικές ζημιές θα αποκατασταθούν άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από τις καταστροφές, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, παρά μόνο κάποιοι απεγκλωβισμοί, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Click4more: Πνίγηκε η Λέρος! Απίστευτες εικόνες! – “Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Όσον αφορά τη δομή που προσφύγων και μεταναστών που υπάρχει στη Λέρο, υπογράμμισε το πάγιο αίτημα του δήμου και των νησιωτών για αποσυμφόρηση του καμπ, ενώ αντιτάχθηκε στην επέκταση ή στην κατασκευή νέας δομής. Δείτε τις δηλώσεις του, στο Mega…

To άρθρο Λέρος: Μετράει πληγές από το πέρασμα της κακοκαιρίας! Απίστευτες εικόνες καταστροφής (Βίντεο) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr