κορονοϊός ασθενής

Ο καρκινοπαθής υπέκυψε λίγες μέρες μετά το θετικό τεστ που έκανε. Ο κορονοϊός αποδείχθηκε ο πιο σκληρός αντίπαλος…

H είδηση έγινε γνωστή την περασμένη Τετάρτη και προκάλεσε κύμα ανησυχίας στη Λάρισα και όχι μόνο. 10 καρκινοπαθείς διαγνώστηκαν θετικοί στην ογκολογική κλινική που νοσηλεύονταν. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας από τους ασθενείς που μολύνθηκαν, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

«Όπως είναι ήδη γνωστό, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε διασπορά του covid-19 σε ασθενείς και Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ» είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, την οποία υπογράφει ο διευθυντής της Αθανάσιος Κωτσάκης.

Αναφορικά με τις τρέχουσες θεραπείες και τα ραντεβού των ογκολογικών ασθενών τα οποία ακυρώθηκαν, «σύντομα θα ενημερωθούν από το προσωπικό της κλινικής για την ημέρα και ώρα που θα προσέλθουν για τη θεραπεία τους και για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού τους», ενημερώνει το νοσοκομείο.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση σημειώνει τα εξής

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, την επιτροπή Λοιμώξεων, την Ιατρική και Νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες: 7ήμερη καραντίνα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, απολύμανση όλων των χώρων στο τμήμα ημερήσιας χημειοθεραπείας καθώς και της ογκολογικής κλινικής. Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς μας, αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ογκολογικής κλινικής, σας ενημερώνουμε, ότι την Τετάρτη 18/11/2020 θα επαναλειτουργήσουν η ογκολογική κλινική, η μονάδα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία, πρωινά και απογευματινά.

Όλοι οι ασθενείς των οποίων η θεραπεία ή τα ραντεβού ακυρώθηκαν, σύντομα θα ενημερωθούν από το προσωπικό της κλινικής για την ημέρα και ώρα που θα προσέλθουν για τη θεραπεία τους και για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού τους.

To άρθρο Λάρισα – Κορονοϊός: Υπέκυψε καρκινοπαθής που χτυπήθηκε από τον ιό! Μάχη των ασθενών που μολύνθηκαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr