Στην εκπομπή «Από τις έξι…» φιλοξενήθηκαν η Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, Μελίνα Δασκαλάκη, μαζί με τον Δήμαρχο Δήμου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, αναλαμβάνει κάθε χρόνο να στηρίξει εκατοντάδες συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, μέσω διάφορων δράσεων όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κινητό Φαρμακείο. Ο Κ. Μπακογιάννης προσέθεσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα Γεύματα Αγάπης, τα οποία πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο. Ωστόσο, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό». Τόνισε: «Ο Δήμος Αθηναίων δεν ξεχνάει κανέναν μέσα σε αυτή την πόλη». Συνέχισε: «Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από ενάμιση χρόνο ιδρύσαμε το πολυδύναμο Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων, που συνιστά πρότυπη δομή, η οποία μπορεί να στεγάσει έως και 400 άτομα σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Επίσης, η Δομή Φιλοξενίας Αστέγων ουσιοεξαρτημένων, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, βοηθούν ώστε πολλοί χρήστες να μπουν ξανά δυναμικά στη ζωή».

Η δημοσιογράφος απηύθυνε τον λόγο στην κ. Δασκαλάκη, ρωτώντας τη ποια είναι η ανταπόκριση των πολιτών στο εγχείρημα του Κέντρου και ποια είναι τα προβλήματα που πιθανόν να προκύπτουν. Η Πρόεδρος επέλεξε να δώσει έμφαση στην προσφορά τόσο από τον απλό ιδιώτη μέχρι τον μεγάλο χορηγό που είναι τεράστια και συγκινητική. «Το ΚΥΑΔΑ στηρίζει πάνω από 3.500 οικογένειες» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, ο Κ. Μπακογιάννης ανέφερε: «Προσπαθούμε να τηρήσουμε μία ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και την «ανάσα» που θέλουμε όλοι να πάρουμε, τώρα που είναι οι μέρες γιορτινές. Φέτος, η αλλαγή του χρόνου δεν θα πραγματοποιηθεί με εκδηλώσεις δια ζώσης, αλλά μέσα από την τηλεόραση της ΕΡΤ, όπως και τον προηγούμενο χρόνο, για την προστασία όλων μας».

www.ertnews.grΠηγή ert.gr