Την εφαρμογή του ισχύοντος εκλογικού νόμου στην επόμενη αναμέτρηση ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξηστην 86η ΔΕΘ. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε ότι έχει δεχθεί σχετικές εισηγήσεις. «Δεν είμαι κωλοτούμπας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να έρθω και να πω ότι κατεβάζω κατά λίγο τον πήχη της αυτοδυναμίας, με σκοπό να την εξασφαλίσω. Θα πορευτούμε στις εθνικές εκλογές με τον ψηφισμένο νόμο. Δεν τίθεται καμία περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου εκτός από μία περίπτωση: Εάν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και πει ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι μια “βόμβα” για τα εκλογικά θεμέλια » είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε πως πιστεύει ότι αυτό δεν θα συμβεί. «Είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευτούμε με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, χωρίς αλλαγή ή προσαρμογή. Εχω χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτή τη σχέση δεν είναι διατεθειμένος να την υποθηκεύσω», είπε.

Θεωρώ ότι η απλή αναλογική είναι ένα καταστροφικό σύστημα

«Υπάρχει δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα. Υπάρχει περίπτωση το πρώτο κόμμα να κερδίσει τις εκλογές, αλλά κυβέρνηση να σχηματιστεί από τον κ. Τσίπρα, τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Κουτσούμπα. Αυτό θα είναι μια “πολιτική τερατογένεση” και γι’ αυτό οφείλω να ενημερώσω και να προειδοποιήσω τους πολίτες για το ενδεχόμενο αυτό» πρόσθεσε.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr