Κ. Μανιμανάκη – Γ. Κασσελάκης: Διάλογος για την Υγεία  στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

Για το φλέγον ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατέθεσαν τις απόψεις τους στη διάρκεια της εκπομπής «Καρφιά και Σχόλια», στην ΕΡΤ Χανίων, οι υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Μανιμανάκη και ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Κασσελάκης.

Και οι δύο καλεσμένοι στην εκπομπή που συντόνιζαν οι δημοσιογράφοι Μ. Μανδακάκη και Κ. Πολύζου, ανέπτυξαν τις θέσεις των κομμάτων τους, με την ιδιαίτερη γνώση και ευαισθησία τους στα θέματα υγείας, αφού και οι δύο είναι γιατροί.

Ο κ. Κασελάκης υποστήριξε ότι Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνυπάρχουν, υπεραμύνθηκε της συμμετοχής ιδιωτών στα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων και διατύπωσε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει περαιτέρω τη στελέχωση των δομών υγείας.

Από την πλευρά της η κ. Μανιμανάκη, υπεραμύνθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των δομών, υπενθύμισε ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κατάργηση των 5 και 25 ευρώ στα νοσοκομεία, αλλά και η πλήρης κάλυψη 2.300.000 ανασφάλιστων πολιτών.

Η λειτουργία των ΤΟΜΥ, σε συνδυασμό με την στελέχωση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Χανίων, λειτούργησε καταλυτικά υπέρ της καλής αντιμετώπισης των ασθενών, τόνισε η κ. Μανιμανάκη η οποία πρόσθεσε ότι μετά από χρόνια εγκατάλειψης του ΕΣΥ, έχουν γίνει –και θα πρέπει να συνεχιστούν- οι θετικές για την ανάπτυξη των δημόσιων δομών υγείας, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

Ακούστε τη συνέντευξη των Κ. Μανιμανάκη και Γ. Κασσελάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

www.ert.grΠηγή: ert.gr