Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Λίντσεϊ Χόιλ, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτας Δημητρίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων στην Κύπρο, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου. Τον σερ Λίντσεϊ Χόιλ θα συνοδεύουν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής των Κοινοτήτων.

 

Στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία και θα έχει χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Επιτροπής.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Βρετανού ομολόγου της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής της Κύπρου, ο Βρετανός αξιωματούχος θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος, σήμερα, στις 4 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Θα συμμετάσχει επίσης μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με φοιτήτριες και φοιτητές πανεπιστημίων, με θέμα «Κοινοβούλια και Δημοκρατία: Κοινοβουλευτική διαφάνεια στην πράξη».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Σερ Λίντσεϊ Χόιλ θα επισκεφθεί, μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής, την εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Θα επισκεφθεί επίσης το βρετανικό απόσπασμα της UNFICYP καθώς και την περιοχή των βάσεων Επισκοπής και Ακρωτηρίου.

Τον κο Χόιλ υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr