Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να προβάλλουμε την εικόνα μιας Ελλάδας που κοιτάζει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση

Την ανάγκη της προβολής μιας συνολικής εικόνας της σύγχρονης Ελλάδας, που κοιτάζει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση, τόνισε ο πρωθυπουργός σε γεύμα εργασίας με την συμβουλευτική ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού Repositioning Greece.

Πρόκειται για την ομάδα που συνδράμει στην αναβάθμιση και την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και αντικείμενό της αποτελεί ο σχεδιασμός μιας νέας αρχιτεκτονικής για την εικόνα της χώρας που θα τοποθετεί τη σύγχρονη Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη.

«Μέχρι σήμερα η προβολή της Ελλάδας αφορούσε μόνο την τουριστική της πλευρά», ανέφερε κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πρέπει να προβάλουμε μια συνολική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, μιας χώρας δημιουργίας, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, με ξεχωριστή ποιότητα ζωής και σεβασμό στο περιβάλλον. Μιας Ελλάδας που κοιτάζει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση».

Η διαδικασία υλοποίησης του έργου θα περιλαμβάνει ψηφιακή πλατφόρμα, ανοιχτή στους πολίτες, ενώ θα ακολουθήσουν ενέργειες που θα ενθαρρύνουν την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας. Επίσης, μια εξειδικευμένη ομάδα εργασίας θα συνεργαστεί με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας σχετικά με το εμπορικό σήμα που αφορά τα μακεδονικά προϊόντα.

Στο γεύμα, στο οποίο ήταν παρούσα και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, κατατέθηκαν πολλές κι ενδιαφέρουσες προτάσεις, με βάση και τη διεθνή εμπειρία, για τρόπους προβολής της χώρας.

Στη συμβουλευτική ομάδα συμμετέχουν, αφιλοκερδώς, προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας και εξειδίκευσης, με διεθνές κύρος στον τομέα τους, οι οποίοι πλαισιώνονται από εκπροσώπους της Προεδρίας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, την ομάδα αποτελούν:

Αθανασούλας Αλέξανδρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Stirixis Group

Βάνη Ανδρομάχη, μαθηματικός, διευθύντρια του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών

Vranakis Steve, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Chief Creative Officer με ευθύνη του δημιουργικού (προερχόμενος από Creative lab, Google)

Δημητριάδης Γρηγόρης, μηχανικός, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών

Ευθυμίου Μαρία, ιστορικός, καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατσαχνιάς Δημήτρης, πρόεδρος και Strategic Director της Air Paris Group

Λοΐζου Βίκυ, πολιτικός επιστήμων, γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών της Προεδρίας της Κυβέρνησης,

Μαραγκοπούλου Βίκυ, διευθύντρια Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Παναγιωτάκου Αφροδίτη, διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση

Παπαλεξοπούλου Λένα, οικονομολόγος, επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος Desmos.org

Σιδέρης Νίκος, Ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας – διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή: ert.gr