Κριτική από τη Φώφη Γεννηματά για το νόμο Παρασκευόπουλου

Τις απόψεις της για το νόμο Παρασκευόπουλου, καθώς και κριτική προς την κυβέρνηση, εξέφρασε με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Ο Νόμος Παρασκευόπουλου εντείνει καθημερινά την ανασφάλεια και την ανησυχία των πολιτών χωρίς να λύνει τα προβλήματα των συνθηκών κράτησης στις φυλακές. Η Κυβέρνηση παραμένει δέσμια ιδεοληψιών και εσωκομματικών εξαρτήσεων .

Ο Νόμος αυτός στο όνομα της δήθεν «αποσυμφόρησης των φυλακών» οδηγεί αυτόματα σε αποφυλακίσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο της επικινδυνότητας των εγκληματιών.

Χρησιμοποιείται κατ’ επανάληψη από κυκλώματα συμφερόντων, που λυμαίνονται για ίδιον όφελος τις φυλακές κατασκευάζοντας δήθεν αναπήρους.

Και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τροπολογία επιμένει κόντρα στην λογική και την θέληση της κοινωνίας στην παράτασή του!!

Στις 16/04/2015 κατά την συζήτηση του Νόμου στην Βουλή είχα Δηλώσει:

«Δεν μπορούμε να πάμε άκριτα σε απολύσεις κρατουμένων με πολυετείς καθείρξεις και για τα βαρύτερα των εγκλημάτων, χωρίς κριτήρια και περιορισμούς, χωρίς καν την κρίση δικαστικού συμβουλίου».

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε.

Και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα για να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην ποινική και σωφρονιστική νομοθεσία.

Αυτή δεν είναι προοδευτική ή αριστερή πολιτική, είναι μόνο επικίνδυνη για την Ελληνική Κοινωνία».

Σχετικές ειδήσεις:

Παρατείνεται ο νόμος Παρασκευόπουλου με ελαφρές βελτιώσεις

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον νόμο Παρασκευόπουλου-Παράταση μέχρι την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr