Κρήτη: Νεκρός βρέθηκε ο νεαρός ορειβάτης στον Ψηλορείτη

Τραγωδία στον Ψηλορείτη καθώς τα μεσάνυχτα εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος νεαρός ορειβάτης, καθώς είχε πέσει σε απόκρημνη περιοχή, ενώ ο τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο πόδι και στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρέα πέντε νεαρών από το Ηράκλειο πήγε για ορειβασία στο χιονισμένο Ψηλορείτη από την πλευρά του Λάκκου Μυγερού, εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη.

Στην επιστροφή η παρέα χωρίστηκε και έμειναν να κατέβουν το βουνό δύο νέοι 19 και 20 ετών. Σε απόκρημνο τμήμα της διαδρομής γλίστρησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο και ο δεύτερος να αγνοείται.

Ο τραυματίας κατάφερε και επικοινώνησε με την Πυροσβεστική, αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο πόδι, και εγκλωβισμένος και ότι ο φίλος του είχε γλιστρήσει αλλά είχε χάσει την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περιοχή έσπευσαν 19 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και της  3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου με 8 οχήματα και επιχειρούσαν από τις 6 το απόγευμα, να προσεγγίσουν τον έναν άντρα και να εντοπίσουν το δεύτερο. Οι συνθήκες της επιχείρησης ήταν δύσκολες γιατί, εκτός από το σκοτάδι, στην περιοχή υπάρχει παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες.

ΕΡΤ Ηρακλείου – Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

www.ert.grΠηγή ert.gr