Κρήτη: Ενήλικες και ένα βρέφος σε νοσοκομεία με γρίπη

Θετικά είναι τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας ενός βρέφους που νοσηλεύεται στη Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων με συμπτώματα γρίπης.

Σε επίπεδο Κρήτης εκτός από το βρέφος στην παρούσα φάση νοσηλεύονται 12 συνολικά ασθενείς. ένας στο ΠΑΓΝΗ, 6 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δύο στη ΜΕΘ στα Χανιά.

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, νοσηλεύονται δύο άντρες και μία γυναίκα , οι οποίοι και έχουν νοσήσει με τον ιό της γρίπης.

Δύο ασθενείς είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Πρόκετια για έναν ηλικιωμένο 81 ετών με πολυοργανική ανεπάρκεια και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η κατάσταση του είναι σταθερή και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο δεύτερος ασθενής, ένας 50χρονος άνθρωπος που δεν είχε εμβολιαστεί, είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο.

Μια 50χρονη γυναίκα εισήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην εντατική μονάδα του ίδιου νοσοκομείου και η οποία μέχρι πρότινος νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική και που ήταν ανεμβολίαστη, λόγω αλλεργίας. Αν και δεν έχει διασωληνωθει, βρίσκεται σε σοβαρή και ελεγχόμενη κατάσταση ενώ η γρίπη έχει «προσβάλει» το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη 3 ασθενείς, μεσήλικες που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, χωρίς η υγεία τους να διατρέχει κίνδυνο.

www.ert.grΠηγή ert.gr