Κρήτη: Αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού στο Παλαίκαστρο Σητείας

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανήμερα των Θεοφανίων, στο Παλαίκαστρο Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, όπου παρουσιάζεται αυξημένο το ποσοστό θετικότητας στον κορονοϊό.

Ως γνωστόν την Τρίτη έγιναν 170 rapid test και βρέθηκαν 15 θετικά κρούσματα, τα οποία προστέθηκαν στα πρώτα 8 και έτσι οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις έφτασαν στις 23. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και ανήμερα των Θεοφανίων.
Σύμφωνα με την απόφαση το σκληρό lockdown τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 για δέκα ημέρες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.
Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και ομόφωνης σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19,  έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα.

Τα μέτρα

Απαγόρευση μετακίνησης εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως, με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).
Επίσης, τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Κρήτης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης,  για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων.

www.ert.grΠηγή ert.gr