Όλες οι πιθανότητες μένουν “ανοιχτές ” για την Αστυνομία σχετικά με την πρωτοφανή περίπτωση του πατώματος που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες μέσα σε πλαστικό βαρέλι, στην κοίτη του Πλατανιανού ποταμού, στο Ρέθυμνο.

Ωστόσο, όπως δηλώνει στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης, όσο περνούν οι μέρες το σενάριο της αυτοχειρίας ενισχύεται. Σ αυτό συντελούν τα δύο “γκαζάκια” που βρέθηκαν μαζί με το πτώμα, “τα οποία συνέβαλαν σε έναν γρήγορο θάνατο”, η έλλειψη τραυμάτων από οποιασδήποτε μορφής όπλο, αλλά και η δυνατότητα του αγνώστου προς στιγμήν ανθρώπου, να μπει μόνος του στο βαρέλι και να το σφραγίσει αεροστεγώς, όντας εντός.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, κρίσιμος παράγοντας στην εξιχνίαση θα αποδειχθεί η ταυτοποίηση του νεκρού, που θα βοηθήσει τις αρχές να σχηματίσουν το “προφίλ” του. Αν δηλαδή είχε εχθρούς, επαγγελματικές ή προσωπικές διάφορες, χρέη, ή αν ήταν άνθρωπος με μεταφυσικές ανησυχίες και “περίεργη συμπεριφορά”.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Αστυνομία επιβεβαιώνει πως ερευνά όλες τις υποθέσεις εξαφάνισης ανδρών στην Κρήτη σε βάθος μέχρι και δεκαετίας, αν και το πιθανότερο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είναι το συμβάν να σημειώθηκε μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών πριν.

Ο ακριβής προσδιορισμός αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς το αεροστεγές περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε το πτώμα καθιστά την έρευνα δύσκολη, ενώ η έρευνα σε οδοντιατρικά αρχεία δεν έφερε αποτέλεσμα. Έτσι, η απάντηση θα δοθεί από τα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, όπου έχει σταλεί δείγμα DNA του νεκρού, αλλά και δείγματα συγγενών που έχουν δηλώσει εξαφάνιση οικείων τους τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη. Τα αποτελέσματα της συγκριτικής εξέτασης αναμένεται να γνωστοποιηθούν στην Ασφάλεια Ρεθύμνου τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ρεπ. Γιώργος Παπαδάκης – Νεκταρία Μανουσουδάκη

www.ertnews.grΠηγή ert.gr