Κουτσούμπας: Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Ευρυτανίας του κόμματος. Είπε ότι η κυβέρνηση «μετά την κοροϊδία ότι βγήκαμε από τα μνημόνια», περνά «στο επόμενο επίπεδο εξαπάτησης του λαού, καθώς με αφορμή την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού έχουν το θράσος να λένε πως τώρα διασώζουν τις συντάξεις, μειώνουν την ανεργία, αποκαθιστούν τις αδικίες».

Υπενθύμισε ότι οι συντάξεις έχουν κοπεί 21 φορές τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ προηγουμένως, καθώς επίσης την αύξηση των παρακρατήσεων στον κλάδο υγείας στις κύριες συντάξεις από το 4% στο 6% και στις επικουρικές από 0% σε 6%, την νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την μείωση κατά 20% των κατώτερων συντάξεων σε όσους νέους συνταξιούχους δεν είχαν συμπληρώσει το 67ο έτος και την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.

«Καμιά σύνταξη δεν διέσωσαν. Το αντίθετο. Με τον νόμο Κατρούγκαλου άρχισε η περικοπή των υφιστάμενων επικουρικών συντάξεων. Με τον νόμο Κατρούγκαλου, αυτό τον νόμο – λαιμητόμο, οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί για όσους τώρα βγαίνουν στη σύνταξη» πρόσθεσε.

Σχετικά με την ανεργία έθεσε το ερώτημα αν αυτή «μειώνεται» με τη μερική απασχόληση «που έχει εκτοξευθεί στα ύψη», με την εποχιακή δουλειά ή «μοιράζοντας μια θέση εργασίας σε δύο και τρεις εργαζόμενους».

«Ούτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κυβέρνηση ΝΔ με τους συμμάχους τους, δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τις αδικίες των μνημονίων, γιατί τα μνημόνια ήταν τα χρήσιμα εργαλεία που αξιοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις για να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στον λαό» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «ένας τρόπος υπάρχει να αποκατασταθούν οι αδικίες των μνημονίων: Να καταργηθούν τα μνημόνια, να καταργηθούν οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί αντεργατικοί νόμοι, να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα στους συνταξιούχους, να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι όλα όσα έχασαν στα χρόνια της κρίσης».

Τόνισε επίσης, ότι με τον νέο προϋπολογισμό «που η κυβέρνηση προκαλεί ότι είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν 1 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους», ενώ «αντίθετα το κεφάλαιο πληρώνει -αν πληρώνει κιόλας- μόλις το 6% από το σύνολο των φορολογικών εσόδων».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr