Ο κορονοϊός είναι… εδώ, λένε και ξαναλένε οι ειδικοί, προσπαθώντας να μας κάνουν να μην ξεχάσουμε πως πρέπει καθημερινά να δείχνουμε όλοι προσοχή.

Πλέον, που ο κορονοϊός… έρχεται και από τους τουρίστες, με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, είναι ακόμη πιο σημαντικό να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει με την καθημερινή του, γραπτή ανακοίνωση πως στην Ελλάδα υπάρχουν 33 νέα κρούσματα του φονικού ιού και συνολικά 3.622.

Διάβασε αναλυτικά την ανακοίνωση

“Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 08 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 33, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3622 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Πηγή Newsit.gr

Πηγή:tlife.gr