Για ακόμα μία φορά, ένα γηροκομείο, γίνεται εστία μετάδοσης κορονοϊού. Στο συγκεκριμένο γηροκομείο που βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια,  καταγράφηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 2 σε νοσηλευτικό προσωπικό και τα 18 σε ηλικιωμένους που μένουν εκεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε αργά το βράδυ της Κυριακής το γηροκομείο, ο ΕΟΔΥ πήγε για τεστ, καθώς δύο νοσηλεύτριες βρέθηκαν θετικές στον τακτικό έλεγχο που κάνει το προσωπικό.

Click4More: Συναγερμός για 19 κρούσματα σε γηροκομείο στον Πειραιά – Οι περισσότεροι “θετικοί” είναι ηλικιωμένοι

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του γηροκομείου αναφέρει: “Τα κρούσματα στους τροφίμους προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ μετά από άμεσο αίτημα του ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες ενώ άπαντα είναι ασυμπτωματικά”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει η διευθύντρια του γηροκομείου Πειραιά, ακολουθείται το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο και στα Γιάννενα

Νωρίτερα, την Κυριακή, είχε γίνει γνωστό ότι και στα Ιωάννινα, ένα γηροκομείο, έγινε “βόμβα” κορονοϊού.

Click4More: Συναγερμός στα Γιάννενα: Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο

Τα 20 και πλέον κρούσματα στο γηροκομείο εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις τελευταίες ώρες. Κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό έχουν ήδη μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως όλα δείχνουν, παρά τα μέτρα και τις προειδοποιήσεις ότι οι ΜΕΘ γεμίζουν και σύντομα θα είναι “φουλ”, τα γηροκομεία παραμένουν μία “πληγή” στη μάχη κατά του κορονοϊού, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο δύσκολη…

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

 

To άρθρο Κορονοϊός: 20 τα κρούσματα στο γηροκομείο του Πειραιά – Δύο νοσηλεύτριες “έσπειραν” τον ιό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr