Κορονοϊός: Περισσότεροι από 150.000 Ρώσοι έχουν εμβολιασθεί με το Sputnik-V

Ο κορονοϊός σαρώνει και τη Ρωσία όπου άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί με το Sputnik-V. Μέχρι στιγμής, έχει χορηγηθεί σε περισσότερους από 150.000 Ρώσους.

Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί στη Ρωσία και οι αρχές εντείνουν την εκστρατεία εμβολιασμού. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ο αριθμός των εμβολιασθέντων με το Sputnik-V είναι ο μεγαλύτερος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα που έχουν κάνει χρήση ανάλογων εμβολίων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η γραμματεία της αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, ο εμβολιασμός των Ρώσων πολιτών σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας θα αρχίσει έως τα τέλη της εβδομάδας.

Οι κλινικές δοκιμές του Sputnik-V πρώτης και δεύτερης φάσης πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2020, ενώ εκείνες της τρίτης φάσης άρχισαν στις 7 Σεπτεμβρίου και οι πρώτοι εμβολιασμοί εθελοντών έγιναν στις 9 Σεπτεμβρίου. Στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης συμμετέχουν 40.000 εθελοντές, στους 10.000 εκ των οποίων χορηγήθηκε πλασίμπο.

Κορονοϊός: Sputnik-V και στην Αργεντινή

Στο μεταξύ, η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία με την Αργεντινή για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του Sputnik-V.

Το ρωσικό εμβόλιο στοιχίζει λιγότερο από 20 δολάρια ανά άτομο, όπως ανακοίνωσαν οι παρασκευαστές του.

Την υπογραφή της σχετική συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Αργεντινής μετέδωσε σήμερα, Πέμπτη (10.12.2020) και το τηλεοπτικό δίκτυο Todo Noticias επικαλούμενο δήλωση στο twitter του προέδρου της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες στην οποία αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι χθες (σ.σ. 09.12.2020) υπογράψαμε συμφωνία η οποία εγγυάται την διάθεση ρωσικών εμβολίων στην Αργεντινή».

 

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Περισσότεροι από 150.000 Ρώσοι έχουν εμβολιασθεί με το Sputnik-V δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr