Κορονοϊός: Παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον «Άγιο Στυλιανό» στη Θεσσαλονίκη
Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, καθώς έπειτα από έναν μήνα καραντίνας για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες και τρεις εβδομάδες για τις άλλες περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης, τα κρούσματα δεν σημειώνουν σημαντική μείωση.
Η πίεση στα νοσοκομεία της Πέλλας και της Δράμας είναι μεγάλη, ενώ με αργούς ρυθμούς μειώνεται ο αριθμός των νέων μολύνσεων.
Οριακή παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη εφημερεύει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο ξεκίνησε με μία κλίνη ΜΕΘ κενή την εφημερία και 70  κλίνες απλής νοσηλείας. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που εφημέρευε χθες η εφημερία ολοκληρώθηκε στις 8 π.μ. με 55 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.  Σύμφωνα με τους ιατρούς του ιδρύματος ο αριθμός των εισαγωγών Covid παρουσίασε μείωση καθώς στην προηγούμενη προηγούμενη εφημερία έγιναν 67.
Οι 43 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ήταν χθες πλήρεις αλλά τονίζουν δεν έγινε χρήση των δύο κλινών που παραχώρησε η μονάδα Στεφανιαίας Νόσου.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον «Άγιο Στυλιανό» 
Στο δημοτικό βρεφοκομείο » Ο Άγιος Στυλιανός» σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ κορονοϊού στους εργαζόμενους, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ιδρύματος. Τα 4 παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα έχουν ελαφρά συμπτώματα, ενώ οι 6 εργαζόμενοι που διαγνώσθηκαν θετικοί αναρρώνουν στις οικίες τους.
Στις περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο κατατάσσεται το Κιλκίς
Οι αντοχές του νοσοκομείου και των ιατρών της πόλης δοκιμάζονται τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» ο Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς. Το νοσοκομείο δε διαθέτει κλίνες ΜΕΘ, δήλωσε ο ίδιος ενώ για τις ανάγκες της πανδημίας δημιουργήθηκαν 50 κλίνες covid. Για περιστατικά με βαριά συμπτωματολογία γίνεται διακομιδή σε άλλα νοσοκομεία κατέληξε ο κ.Παναγιωτίδης.

www.ert.grΠηγή ert.gr