Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 έπεσε στη Νέα Υόρκη το Σάββατο (23.05.2020) ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του Covid – 19 σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Ο αριθμός των νεκρών από το νέο κορονοϊό στη Νέα Υόρκη μειώθηκε σε 84 σε μία ημέρα, με τον κυβερνήτη  Κουόμο να εκφράζει ικανοποίηση για τον χαμηλότερο απολογισμό μετά τις 24 Μαρτίου. “Αυτή είναι καλή είδηση”, δήλωσε κατά την καθημερινή ενημέρωσή του.

Την 22α Μαΐου οι θάνατοι στη Νέα Υόρκη ήταν 109, συνεπώς συνεχίζεται η πτωτική τάση στην Πολιτεία, επισήμανε ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο. “Πάντα έλεγα μέσα μου ότι ο αριθμός έπρεπε να πέσει κάτω από 100”, πρόσθεσε. “Αυτό δείχνει ότι σημειώνουμε πρόοδο”.

Νέα Υόρκη: Νοσηλείες, διασωληνώσεις, νέες λοιμώξεις

Στην κορύφωση της πανδημίας σε αυτήν την Πολιτεία, την πλέον πληγείσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το α’ εξάμηνο του Απριλίου, οι αρχές είχαν καταγράψει περισσότερους από 1.000 θανάτους την ημέρα. Ένα τμήμα της Πολιτείας όπου η δράση του ιού είναι περιορισμένη άρχισε μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, οι περιορισμοί δεν έχουν ακόμη αρθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι παραλίες της μητρόπολης θα παραμείνουν κλειστές για 48 ώρες, καθώς η Δευτέρα (25.05.2020) είναι αργία (Ημέρα Μνήμης). Αλλού στην Πολιτεία και σε άλλες παράκτιες περιοχές, οι παραλίες θα είναι ανοιχτές, συχνά με οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Μετά μια προσφυγή στο δικαστήριο, ο ‘Άντριου Κουόμο επέτρεψε τις συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων. Ο κυβερνήτης συνέστησε στους πολίτες να επιδεικνύουν ορθή κρίση και να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση όταν συγκεντρώνονται σε 10μελείς ομάδες, μετά την εκτελεστική εντολή που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22.05.2020).

“Μπορείτε να έχετε μια ασφαλή συγκέντρωση 10 ατόμων ή μια εντελώς επισφαλή συγκέντρωση 10 ατόμων”, δήλωσε ο Κουόμο. “Αν δεν χρειάζεται να είστε μαζί με μια 10μελή ομάδα, τότε να μην είστε μαζί με αυτήν”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Οι λιγότεροι θάνατοι από το Μάρτιο στη Νέα Υόρκη – “Πράσινο” για συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr