Από το πρωί του Σαββάτου (07.11.2020) η χώρα μπήκε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, με κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους να ελπίζουν ότι αυτό το… έσχατο μέτρο θα αποδώσει και θα “φρενάρει” τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, τόνισε ότι τη “μάχη” στις ΜΕΘ “τη δίνουν, πλέον, άνθρωποι που ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες και όχι στην τρίτη ηλικία”. Και συνέχισε: “Η κατάσταση ελέγχεται, αλλά με δυσκολία, για αυτό και πήγαμε στο lockdown. Το μέτρο ήταν αναπόφευκτο. Το πρόβλημα με τα προηγούμενα μέτρα είναι ότι η εφαρμογή τους ήταν πάντα ελλιπής. Την πρώτη εβδομάδα του lockdown θα έχουμε εικόνα του τι γίνεται”. 

Ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν, κυρίως στα μαγαζιά, την παραμονή του lockdown, ο κύριος Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι “ο συνωστισμός είναι πάντοτε κακός. Αν βέβαια έχουμε μία αραίωση, καθώς πολλοί έφυγαν σε χωριά, ίσως είναι θετικό. Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ένα φαινόμενο που επιθυμούσαμε”.

Click4more: Κορονοϊός: Η ψυχολογία “μιλά” – Γιατί οι πολίτες ξεχύθηκαν στα μαγαζιά παραμονή του lockdown

Τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει το απόγευμα του Σαββάτου 2556, εκ των οποίων 637 εντοπίστηκαν στην Αττική, 560 στη Θεσσαλονίκη, 151 στη Δράμα. Το σοκαριστικό στοιχείο της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ ήταν ο αριθμός των νεκρών, καθώς 34 συμπολίτες μας κατέληξαν σε μόλις 24 ώρες, ενώ αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε στους διασωληνωμένους, που έφτασαν τους 207. 

To άρθρο Κορονοϊός: Κρίσιμη η πρώτη εβδομάδα του lockdown – Τι περιμένουν οι λοιμωξιολόγοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr