Πολλά φαίνεται πως θα κριθούν για το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στη σημερινή (24.03.2020) επαφή που θα έχει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Οι εξελίξεις παγκοσμίως με τον κορονοϊό αλλά και οι αλλεπάλληλες αντιδράσεις των Ομοσπονδιών, για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, φαίνεται πως… επισπεύδουν τις διαδικασίες και «πιέζουν» υπερβολικά την ΔΟΕ (έδινε αρχικά περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων για να πάρει τη σχετική απόφαση).

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ θα πραγματοποιήσουν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα (στις 13:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

 Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sankei, η  κυβέρνηση της Ιαπωνίας συζητά με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ανώτερο για ένα χρόνο.

Στους διοργανωτές ασκούνται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις για να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και ήδη έχει αναστατωθεί η προετοιμασία όλων των αθλητών.Πηγή:newsit.gr