Οι αεροδιακομιδές ασθενών με τη νόσο COVID-19, αλλά και η δυνατότητα διεξαγωγής τεστ για τον κορονοϊό στα νησιά, είναι το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού κατά τη θερινή περίοδο.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το σχέδιο που έχει εκπονήσει για τις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η χώρα το καλοκαίρι: τις αεροδιακομιδές και τα τεστ για τον κορονοϊό στα νησιά, ζητήματα τα οποία θα κρίνουν την έκβαση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στους επισκέπτες από το εξωτερικό την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Πολλοί από αυτούς θα επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, ενώ κάποιοι δεν αποκλείεται να φέρουν μαζί τους τον ιό SARS-CoV-2, ο οποίος συνεχίζει να σπέρνει κρούσματα και θύματα σε όλο τον κόσμο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, παρουσίασαν το ολοκληρωμένο σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των τουριστικών προορισμών.

Δείτε όλο το σχέδιο στο iatropedia.gr

To άρθρο Κορονοϊός και τουρισμός: Όλο το σχέδιο για τις αεροδιακομιδές και τα τεστ στα νησιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr