Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη Σερβία καθώς αυξάνεται δραματικά τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων.

Το τελευταίο 24ωρο ο κορονοϊός μετρά 292 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 2.200 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

Επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική κατέληξαν και έτσι οι θάνατοι από τον κορονοϊό έφτασαν τους 58, ενώ διασωληνωμένοι βρίσκονται 101 ασθενείς.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό συνολικά 8.852 άνθρωποι. Ανησυχητικό θεωρείται το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στο ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό.

Σήμερα μόνο, στην καρδιοχειρουργική κλινική «Dedinje» βρέθηκαν θετικοί στον ιό 67 γιατροί και νοσοκόμοι εκ των οποίων οι έξι παρουσιάζουν συμπτώματα και νοσηλεύτηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα. Συνολικά στην Σερβία έχουν νοσήσει μέχρι σήμερα 160 μέλη του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία, όπου αναμένεται τις επόμενες ημέρες έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της μαζικής επιστροφής από το εξωτερικό, πριν από δύο εβδομάδες, κατοίκων της περιοχής.

Στο Βελιγράδι 16 συνεργεία της υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιοχημικής ‘Αμυνας (ABHO) των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων άρχισαν να απολυμαίνουν νοσοκομεία και δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Επτά νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr