βρέφος

Ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις από την πρώτη στιγμή. Στη Λαμία νόσησε ένα βρέφος, μόλις τριών μηνών…

Μετά από τα 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα που έδωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης (12/11) άλλα οκτώ νέα περιστατικά covid-19, αποκαλύφθηκαν από τις ιχνηλάτησεις ή από αυτόβουλη προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ανάμεσα στα νέα περιστατικά και δύο μωρά 3 και 6 μηνών, με τους γονείς του να έχουν ήδη νοσήσει από κορονοϊό και να βρίσκονται σε καραντίνα. Επιπλέον τέσσερα νέα περιστατικά, εισήχθησαν στην κλινική του Πέτρινού κτιρίου. Πρόκειται για έναν 70χρονο από τη Λαμία, έναν 72χρονο από τα Καμένα Βούρλα και ένα ακόμη ζευγάρι από τη Λαμία.

Την οκτάδα κλείνουν δύο ακόμη περιπτώσεις γυναικών από τη Λαμία ηλικίας 27 και 52 ετών που εκδήλωσαν ύποπτα συμπτώματα και επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν, χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία τους.

Γεγονός είναι ότι με τα παραπάνω περιστατικά το πέτρινο κτίριο έφτασε και πάλι στους 11 ασθενείς, όταν η χωρητικότητά του έχει διαμορφωθεί στις 24 κλίνες.

Για την υποστήριξη των σοβαρών περιστατικών, με ενέργειες της διοίκησης και σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μελετάται η επέκταση της ΜΕΘ κατά 5 ακόμη κλίνες. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί με το πέρας της ερχόμενης εβδομάδας. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση και των 7 κλινών ΜΕΘ Κορωνοϊού από το Ίδρυμα Νιάρχος.

To άρθρο Κορονοϊός: Διαγνώστηκε θετικό και δεύτερο βρέφος στη Λαμία! Πως νόσησαν τα δύο αγγελούδια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr