Αποκλιμακώνονται αργά αλλά σταθερά οι δείκτες της πανδημίας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.017 νέες μολύνσεις, (από τις οποίες οι 133 είναι επαναμολύνσεις) 46 θανάτου, ενώ 322 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Οι επιστήμονες πάντως προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός τις μέρες του Πάσχα για να μην υπάρξει πισωγύρισμα – ενόψει και της αναστολής των περιοριστικών μέτρων από την Πρωτομαγιά.

Παρά τη σαφή υποχώρηση της πανδημίας, δεν θα εξαφανιστεί ο ιός και για το λόγο αυτό ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, επανέλαβε την έκκληση για εμβολιασμό.

«Φέτος έχουμε μια κοινωνία όπου οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί και βρισκόμαστε σε μια στιγμή που ο ιός που κυκλοφορεί φαίνεται ότι προκαλεί ηπιότερη νόσο τουλάχιστον στους εμβολιασμένους. Έτσι θα πάμε στην εκκλησία φορώντας τη μάσκα μας, θα πάμε στην εξοχή να συναντήσουμε τις οικογένειές μας και τους φίλους μας όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την τήρηση των πολύ απλών μέτρων όπως είναι η χρήση της μάσκας, η προτίμηση συναθροίσεων σε ανοικτούς χώρους και η διενέργεια ενός αυτοδιαγνωστικού τεστ πριν δούμε τα ευάλωτα άτομα της οικογένειάς μας θα μας βοηθήσουν να περάσουμε καλά και με ασφάλεια» τόνισε από πλευράς της ηΒάνα Παπαευαγγέλου.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr