Κομοτηνή: Μνημόσυνο  για τον Μοναχό Αρσένιο

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την εκδημία του, συγγενείς, φίλοι, πρώην συνάδελφοί του, συγχωριανοί και άνθρωποι που τον γνώρισαν, άκουσαν τον λόγο του ή άκουσαν άλλους να μιλούν για εκείνον τίμησαν την μνήμη του στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σάλπης προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμωνος και του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Ιατρίδη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης με τον Ιερέα της Ενορίας της Σάλπης, τον πατέρα Χρυσοβαλάντη

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά τον εορτασμό της Παναγίας στη Σάλπη τελούμε το μνημόσυνο του Μοναχού Αρσένιου, το έργο και ο τρόπος ζωής του άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια του στην περιοχή μας.» δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων σημειώνοντας πως το να εγκαταλείπει κανείς τον κόσμο και να γίνεται Μοναχός είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση η οποία δεν ζυγίζεται στη ζυγαριά του κόσμου τούτου, αλλά έχει μια άλλη διάσταση, μια διάσταση στον ουρανό και στη γη γιατί, όπως τόνισε, «οι Μοναχοί μας είναι αυτοί που, με προεξάρχοντα τον Τίμιο Πρόδρομο, αναπλήρωσαν το εκπεσών Τάγμα του Εωσφόρου και ζουν με όσα λιγότερα πράγματα του Κόσμου αυτού, αλλά ζουν προσευχόμενοι για τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη εξέρχονται από τον κόσμο, όχι επειδή μισούν τον κόσμο, αλλά επειδή αγαπούν τον κόσμο . Γνωρίζοντας περισσότερο τι έχει ανάγκη αυτός ο κόσμος, προσευχή και νηστεία, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά της Μοναχικής ζωής, που ο Χριστός είπε ότι μ’ αυτά θα πρέπει να πορεύεται το γένος μας και είναι αυτά με τα οποία εργάζονται κάθε μέρα.

«Πιστεύω ότι η Σάλπη, ο τόπος μας, η Μητρόπολη μας έχει έναν Πρεσβευτή στον Ουρανό, τον πατέρα Αρσένιο και ευχόμαστε εκεί που βρήκε παρουσία στον Θεό να εύχεται για όλους εμάς εδώ» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Φώτο: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης με τον Ιερέα της Ενορίας της Σάλπης, τον πατέρα Χρυσοβαλάντη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.grΠηγή ert.gr