Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σχολιάζοντας τις αμφισβητούμενες φάσεις της 9ης αγωνιστικής της Superleague, εξέφρασε την πεποίθηση πως το γκολ του Ελ Καντουρί, που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς υπήρξε φάουλ νωρίτερα στη φάση.

Φάουλ του Τσόλακ, πριν φτάσει η μπάλα στο κεφάλι του Ελ Καντουρί, για το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς της Τούμπας, έπρεπε να καταλογιστεί σύμφωνα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος σχολίασε τη φάση λέγοντας:

“Ο διαιτητής κατακυρώνει το γκολ, την ώρα που ο VAR ελέγχει αν στην ανάπτυξη της επίθεση υπήρξε οφσάιντ και πιθανό επιθετικό φάουλ στη φάση επιθετικής κατοχής. Ο VAR ελέγχει πιθανό κράτημα από τον επιτιθέμενο, το οποίο ανέκοψε την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα και αποφάσισε ότι η επαφή αυτή δεν ήταν αρκετή για να δοθεί παράβαση.

Το οφσάιντ στη συνέχεια ελέγχεται με τρισδιάστατη τεχνολογία αφού ο AVAR σημειώνει τα σημεία (το τελευταίο μέρος του σώματος με το οποίο μπορεί να σημειωθεί γκολ) του αμυνόμενου με την μπλε γραμμή και του επιτιθέμενου με την κόκκινη με την απόφαση ότι το σώμα του αμυνόμενου κάλυπτε αυτό του επιτιθέμενου.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη διαδικασία του οφσάιντ και ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο. Η ΚΕΔ ωστόσο δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ καθώς ξεκάθαρο βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος και ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ. Η παράβαση θα έπρεπε να τιμωρηθεί με φάουλ υπέρ του αμυνόμενου”.

Όσο για την κόκκινη κάρτα που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Βιγιαφάνιες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συμφώνησε πως ήταν απλά κίτρινη, λέγοντας:

“Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό το μαρκάρισμα δεν πληροί όλα τα κριτήρια για να δοθεί κόκκινη κάρτα. Ο παραβάτης βρίσκει τη μπάλα με το πόδι του η οποία στη συνέχεια εκτρέπεται προς το πόδι του αντιπάλου του. Το πόδι του αμυνόμενου στη συνέχεια λυγίζει το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ταχύτητα τη στιγμή της σύγκρουσης και το μαρκάρισμα να μην έχει βιαιότητα, συνεπώς να μην διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου”.

To άρθρο Κλάτενμπεργκ: “Υπήρχε φάουλ στο νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ” (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr